גראטן תפוחי אדמה ובטטות

כרגיל, קלי קלות. נותן תחושה של ארוחה שווה ומושקעת, לערב קר כשרוצים תחושה של אוכל כיפי…

מה צריך:

הכמות כמובן תלויה בכמה אנשים אתם רוצים להאכיל. הכמות הנוכחית הספיקה ליומיים לזוג, כלומר תספיק לארוחה משפחתית צנועה אחת. תרגישו חופשי להוסיף תפוחי אדמה ובטטה, אם ממש מכפילים את המתכון כדאי להוסיף לפחות עוד חצי מיכל שמנת מתוקה.

3 תפוחי אדמה גדולים

בטטה אחת

לרוטב: שמנת מתוקה אחת  15% שומן (לבישול)

           מלח, פלפל, אגוז מוסקט

          מומלץ: אבקת שום, פרמז'ן מגוררת ו/או מעט גבינה צהובה שאוהבים (כזו עם טעם, כמו טל העמק).

מה עושים:

שני חלקים, אחד של שניה וחצי והשני דורש טיפה סבלנות. נתחיל מהקל: בקערה (למשל כזו של קורנפלקס או מרק) לשפוך את מיכל השמנת המתוקה, להוסיף את התבלינים, אבקת שום (אם יש – ממש כדאי! יוצא טעים! אם אין- עדיין יצא טעים…) ופרמז'ן מגוררת (או מעט גבינה צהובה אחרת, כמות של שניים-שלושה חופנים, בשביל הטעם ואפקט הנמתחות). לערבב במזלג.

השלב השני, לקלוף ולפרוס את תפוחי האדמה והבטטה לפרוסות דקות (עד דקיקות). בינתיים כדאי לחמם תנור- 180-200 מעלות.

לפזר אותן בתבנית עם עומק (כזו שמתאימה ללזניה או פשטידה, למשל), בסידור של שכבות (פשוט להניח, צמוד ומעט חופף). אחרי ששמנו בערך חצי מכמות תפוחי האדמה לשפוך חצי מכמות השמנת ולהזיז טיפונת את התבנית, שיגיע לכל המקומות. לסדר את יתרת תפוחי האדמה והבטטות (אפשר לפזר אקראית ואפשר לעשות שכבות של תפודים וביניהם שכבת בטטות כתמתמה). לשפוך את יתרת הרוטב, ולפזר מעט גבינה צהובה מלמעלה (אם רוצים, בשביל הצבע השחום והקרנץ').

זהו. לתנור. אופים עד שהתפודים מתרככים, ומזהיבים.

לי לא היתה המון סבלנות אז העברתי את התנור לטורבו, ואז זה היה מוכן תוך חצי שעה בערך (בלי טורבו סביר שיקח סביב 50 דקות). כיסיתי בנייר אלומיניום כדי שיתבשל מהר ולא יתייבש, ובסוף (אחרי שמוודאים עם מזלג שהתפודים התרככו) נתתי 10-15 דק' להשתזפות, שיתפסו צבע יפה.

זהו.

בתאבון!

מודעות פרסומת

להשאיר תגובה

הזינו את פרטיכם בטופס, או לחצו על אחד מהאייקונים כדי להשתמש בחשבון קיים:

הלוגו של WordPress.com

אתה מגיב באמצעות חשבון WordPress.com שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת Twitter

אתה מגיב באמצעות חשבון Twitter שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת Facebook

אתה מגיב באמצעות חשבון Facebook שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת גוגל פלוס

אתה מגיב באמצעות חשבון Google+ שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

מתחבר ל-%s