לחמניות תירס משגעות ולא רק

שמעתי עליהן לראשונה מרון, שהכריז שאכל ערב קודם בבילוי עם חברים במסעדה שווה, והיו שם לחמניות מדהימות והוא חייב לקחת אותי לשם דחוף. אהבתי לבצקים ובייחוד ללחמניות רכות ידועה, ואם הוא (שבהגדרה מתלהב מבשר ולא מבצקים) אמר שהלחמניות כ"כ מוצלחות ושאני חייבת לטעום- ובכן, תוך יומיים כבר היינו שם .

המסעדה ממוקמת בתחילת נמל יפו המתחדש (בואך מכיוון הטיילת בתל-אביב), יש חלל פנימי חמים ויש חלל פתוח עם שולחנות ממש על הים. התפריט מעניין ומרענן, עם טעמים מיוחדים. אכלתי שם אפילו דג (ממש לא אוהבת דגים) בחלב קוקוס ובוטנים ועוד דברים טובים, שלמרות שצוין שיש צ'ילי במנה ואני לא מסתדרת עם חריף בכלל- לא היה חריף והיה מצוין (אי אפשר לבקש שינויים במנה, כגון "נטול צ'ילי", אבל הובטח שהמנה לא תהיה חריפה וכך היה).

אבל זה המסביב. יש להם כלמיני דברים טעימים, כמו סלט הסלק המוצלח (שגם מככב בתמונות), אבל התכנסנו כאן לדבר על לחמניות התירס המשגעות. בתפריט קוראים להן "אלמוחבנס", והן מגיעות חמימות, 5 בקערה, יש גבינות נמסות בפנוכו, והן כלכך טעימות, ועם מרקם רך ומושלם… אין דברים כאלה, שווה להגיע במיוחד בשבילן.

קאסה נובה, רציף העליה השניה 48 נמל יפו, תל אביב, 03-5413636

 

עדכון (22.10.2014):

בביקור שעשינו שם לאחרונה, המקום כבר אינו נקרא קאסה נובה אלא casita (זה היה בית הקפה הצמוד), התפריט השתנה גם הוא, האלמוחבנס קיימות בתפריט אבל כבר אינן מופלאות כמו שהיו! חביבות אך לא מה שמומלץ כאן בפוסט ולא הייתי מגיעה במיוחד בשבילן. הסליחה עם מי שקרא ד לכאן ועשיתי לו חשק…

אבל המתכון שכאן בתגובות הוא המתכון לאלמוחבנס המקוריות .

 

 

 

 

מודעות פרסומת

מחשבה אחת על “לחמניות תירס משגעות ולא רק

כתיבת תגובה

הזינו את פרטיכם בטופס, או לחצו על אחד מהאייקונים כדי להשתמש בחשבון קיים:

הלוגו של WordPress.com

אתה מגיב באמצעות חשבון WordPress.com שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת Twitter

אתה מגיב באמצעות חשבון Twitter שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת Facebook

אתה מגיב באמצעות חשבון Facebook שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת גוגל פלוס

אתה מגיב באמצעות חשבון Google+ שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

מתחבר ל-%s