מרק אפונה פשוט וטעים

כלכך פשוט להכין אותו, ויוצא כלכך טעים, שאין סיבה שלא יהיה לכם כזה לארוחת ערב, גם בימים העסוקים.

חומרים (לסיר קטן שמספיק לשני אנשים ליומיים- 4-5 מנות):

25 גר' חמאה

2 כפות קמח (לבן רגיל)

בצל קטן

3 שיני שום

חצי שקית אפונה קפואה

3-4 כוסות מים (שיגיע לגובה 3/4 סיר, לפני הכנסת האפונה)

כף -כף וחצי אבקת מרק בטעם עוף

מלח-פלפל, אגוז מוסקט

הכנה:

חותכים את הבצל לקוביות (לא חייבים נורא קטנות ואם ממהרים אפשר סתם לרבעים, בסוף טוחנים הכל). נותנים לחמאה להינמס לאיטה בסיר, ומוסיפים אליה את הבצל, שייטגן (ואפילו ישחים טיפ-טיפונת). מוסיפים את שיני השום (שחתכנו לכמה חתיכות כדי שישחררו את טעמן), נותנים גם להן להתבשל בחמאה עם הבצל. מוסיפים את הקמח- מתחילים מכף אחת, מערבבים ושמים לב אם יש עדיין בועות חמאה שמיטגנות בסיר או שהתערובת נהייתה יבשה ונדבקת לתחתית (אם אפשרות א' נכונה נוסיף לאט עוד חצי כף קמח ועוד חצי, אם אפשרות ב' נכונה- התייבש לנו- נוסיף חתיכת חמאה קטנה שתימס, תספוג את הקמח ותתקן את העניינים. גם עם כמויות החמאה אפשר לשחק- להתחיל עם פחות ולהוסיף, להוסיף עוד אם רוצים, המטרה שתהיה לנו מעט עיסת קמח חמאתית שתאפשר למרק להסמיך אח"כ, אך שלא תידבק לסיר באופן מרגיז). נותנים לזה לתפוס טעמים דקה-שתיים (כאמור לשמור שלא ידבק).

בינתיים מרתיחים מים בקומקום. כשרותחים ויש לנו תערובת בצל מקומח ומעט שחמחם, מוסיפים לסיר את המים הרותחים ומערבבים (להמיס גושישים אם נוצרו כאלה). לא חייבים למדוד בכוסות, אפשר להתחיל ואחרי שמוסיפים את האפונה להוסיף עוד מים, צריך להיות איזון בין האפונה למים כדי שלא יצא סמיך מידי או דליל ומימי.

מוסיפים לסיר את האפונה הקפואה. מגבירים את האש- כדי להביא לרתיחה (כדאי לשים עין מידי כמה דקות, שלא יגלוש). כשרותח מוסיפים את אבקת המרק (גם כאן אפשר להתחיל עם כף, לטעום ולהחליט אם רוצים להוסיף, זה צריך לתת טעם עדין, אבל שלא יצא ממש מרק עוף…). בוחשים היטב, מתבלים במלח-פלפל ואגוז מוסקט. מנמיכים את האש (ללהבה ממש נמוכה, שלא ירתח ולא תהיה סכנת גלישה, אם נוטה לבעבע אפשר להשאיר את מכסה הסיר טיפה פתוח). נותנים להתבשל כחצי שעה.

מכבים את האש, מוציאים לקערה (זו שנאכל בה אח"כ, כדי לחסוך בכלים לשטיפה..) בערך כמות של מצקת מהאפונים (בלי הנוזלים של המרק)- כדי שישארו לנו אח"כ אפונים לנגיסה. את שאר המרק טוחנים היטב עם מוט (בלנדר ידני), עד שהמרק הופך לירוק יפהפה, חלק וקטיפתי. מחזירים לסיר את האפונים שהוצאנו.

מוכן!

אם רוצים (ובטח רוצים…) אפשר להכין קרוטונים ביתיים סופר פשוטים בזמן שהמרק מתבשל, שמשדרגים אותו מאוד:

לוקחים לחם/פיתה/בגט/חלה שנשארה משבת (מה שיש ומתחשק, בקיצור). מטפטפים עליו שמן זית (רצוי לשים בתבנית או על נייר כסף שלא יטפטף), מעט זעתר, אבקת שום (מומלץ!) או משפשפים שן שום על הלחם (טעים גם סתם עם שמן זית בלי כל השאר). שמים בטוסטר-אובן ל-10-12 דק' (לבדוק שלא יישרף ואז באסה על ההשקעה..), 180מעלות בערך.

כמובן שאם אתם רוצים כמות גדולה יותר (או שיש לכם עוד פיות להאכיל) אפשר להכין בסיר גדול, בכמות כפולה. המסקנה שלנו מהחורפים האחרונים היא שאם מכינים מרק זוגי עדיף כמות קטנה יותר וליהנות ממרק טרי, מאשר לאכול הרבה ימים את אותו הדבר שהולך ונהיה פחות טעים (ואמרנו כבר- כ"כ קל ומהיר להכין-שאין סיבה שלא להכין גם ביום עסוק…)

הערות וגיוונים:

א. במקום הוספת הקמח, אפשר להסמיך את המרק באמצעות תפוח-אדמה אחד, שיתבשל עם המרק (ויטחן בסוף עם הכל). אפשר גם בלי קמח ובלי תפוח אדמה, עדיין טעים- רק יוצא יותר דליל. אם לא משתמשים בקמח- אפשר להחליף את החמאה בשמן זית.

ב. אם יש ונגיש, מומלץ להכין עם אפונה עדינה (גם כן מאגף הקפואים בסופר), הקליפה שלה רכה ועדינה יותר והמרק יוצא חלק יותר.

ובתכל'ס:

מטגנים בצל קטן בחמאה, מוסיפים 3 שיני שום. לאחר טיגון קצר מוסיפים קמח ונותנים דקה-שתיים להיטגן. מוסיפים מים ואפונה ומביאים לרתיחה, מוסיפים אבקת מרק ותבלינים ונותנים להתבשל כחצי שעה. טוחנים עם בלנדר ידני. ובתאבון!

 

ככה הוא נראה בגרסת היום-יום:

וככה בגרסה משודרגת כשמתווסף לארוחה מושקעת יותר:

 

 

מודעות פרסומת

להשאיר תגובה

הזינו את פרטיכם בטופס, או לחצו על אחד מהאייקונים כדי להשתמש בחשבון קיים:

הלוגו של WordPress.com

אתה מגיב באמצעות חשבון WordPress.com שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת Twitter

אתה מגיב באמצעות חשבון Twitter שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת Facebook

אתה מגיב באמצעות חשבון Facebook שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת גוגל פלוס

אתה מגיב באמצעות חשבון Google+ שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

מתחבר ל-%s