עוגת השוקולד הידועה של קרין גורן. ההכנה- קלי קלות, את המרכיבים יש לרוב בבית, העוגה יוצאת רכה עסיסית וטעימה. בחירה מצויינת כשצריך להביא כיבוד, לאירוע של קטנים או של גדולים!
הערות שלי בסוגריים בכתב אלכסוני.
חומרים לתבנית מלבנית בגודל 27X33 ס"מ , או 2 תבניות אינגליש קייק (מאורכות)
מרכיבים:
לעוגה:
1 כוס (240 מ"ל) שמן (לא כדאי להפחית בכמות השמן, זה מה שהופך את העוגה לעסיסית וכיפית ולא לעוגה יבשה רגילה)
1 כוס (200 גרם) סוכר (אפשר גם קצת פחות)
4 ביצים
1 כוס אבקה להכנת שוקו חם (שוקולית, לא קקאו)
1 מיכל (200 מ"ל) שמנת חמוצה (או חצי מיכל שמנת מתוקה, זו גרסה עשירה יותר ומוצלחת, וגם נותנת שימוש לחצי המיכל שנשאר מהציפוי)
1 כוס (140 גרם) קמח תופח
לציפוי:
1/2 כוס (120 מ"ל) שמנת מתוקה
100-120 גרם שוקולד מריר (אפשר חצי חצי עם שוקולד חלב לטעם יותר מתוק, במיוחד אם קהל היעד העיקרי הוא ילדים)
להכנה:
טורפים יחד את כל החומרים לפי סדר הופעתם במתכון(במטרפת יד). יוצקים לתבנית ואופים בחום של 180 מעלות כ-30 דקות, עד שהעוגה יציבה וקיסם יוצא כמעט יבש לגמרי (עם פירורים לחים). מחממים שמנת מתוקה לסף רתיחה. יוצקים לקערה עם השוקולד וטורפים עד שהשוקולד נמס. יוצקים על העוגה לאחר שהיא מתקררת מעט ומניחים לעוגה להתקרר לגמרי ולציפוי להתייצב.
אפשר להשתמש הקצפת צמחית?
הי מרינה, אין לי ניסיון עם קצפת צמחית, אבל מבדיקה ברשת והתייעצות עולה שאפשר להשתמש בה במקום השמנת המתוקה.
יש גם שמנת צמחית שמתאימה לאפייה ובישול (של אלפרו למשל) והיא יכולה אפילו עוד יותר להתאים. בהצלחה 🙂 דווחי איך יצא!
הי, אני כבר 4 שנים מכינה רק את העוגה הזו והיא תמיד קוצרת מחמאות!
השנה החלפתי את הקמח בקמח תופח תמי (ללא גלוטן) ויוצא עדיין מוש!
תודה רבה
הי דבורית, איזה כיף לשמוע! זו באמת עוגה קלה ומעולה 🙂
ותודה רבה על העדכון לגבי השימוש בקמח תמי! שמחה ממש שזה יוצא מעולה גם ללא גלוטן!!
פינגבק: עוגת יומולדת- עוגת טרקטורונים (והמון סוכריות) | הנאות קטנות
הי
תודה על המתכון
באיזה שמן כדאי להשתמש?
הי דנה,
אני משתמשת בשמן קנולה, כזה שבשימוש רגיל במטבח כשצריך שמן שהוא לא שמן זית. אם יש שמן אחר שאת משתמשת בו (ואין לו טעם דומיננטי, כמו שיש לשמן הזית) זה גם יהיה טוב.
היי, אם אני רוצה שהעוגה תצא בהירה ( כמו עוגת וניל) במה אפשר להחליף את השוקולית?
הי,
הכנתי את העוגה והיא יצאה נמוכה מאוד. יכול להיות שצריך להוסיף אבקת אפיה? למרות שיש בעוגה קמח תופח?
הי,
מבאס עוגה נמוכה מאוד!
אין צורך באבקת אפיה, הקמח התופח מספיק,
יכול להיות שהשתמשת בתבנית גדולה מידי?
או שאולי הקמח התופח לא היה כ"כ טרי?
זו לא עוגה נורא-נורא גבוהה אבל היא לא אמורה לצאת נמוכה ממש…
o
הי סיון, במקרה הזה הייתי הולכת מראש על מתכון לעוגת וניל. לא ניסיתי אבל אני לא חושבת שיש חלופה מוצלחת לשוקולית במתכון הזה..
כמות השמן נותנת עסיסיות לעוגה אז את יכולה לבחור מתכון עם כמות דומה של שמן (כוס).
יש פה בבלוג מתכון לעוגת וניל (בפוסט עוגת קצפת ותותים עם ג’לי שמפניה), ואני אוהבת את עוגת הוניל מהמתכון של הבוסטון קרים פאי בבלוג של הפוסט בלונדיני, אבל שתיהן הולכות טוב יותר עם קצפת, בלי זה הן עלולות להיות פחות אטרקטיביות..)
בהצלחה 🙂