ארוחת ערב זריזה בהשראה תאילנדית

אח, הגעגועים לתאילנד… שנה כבר כמעט עברה מאז הטיול שם, וכולי געגועים- לנופים, לים ולמים הטורקיזיים, לחופש, לאוכל, למחירים הזולים, לפינוקים, לבננה לוטי, לשייק פירות, לפינה קולדה מול השקיעה….

ובהשראת הגעגוע, תוקתקה ארוחת ערב זריזה אך מפנקת:

אורז בחלב קוקוס, עם ירקות וטופו ברוטב חמאת בוטנים. יאמי!

(וברוח האיזי של התאילנדים, הפעם מתכון קליל ולא אובסיסיבי לפרטים):

אורז- מבשלים כרגיל (כוס אורז על כוס וחצי מים), בסוף- אחרי שכיבינו את האש וחיכינו איזה 3-4 דקות- שופכים לתוכו פחית (או פחות..) של חלב קוקוס (החלב קוקוס/מי קוקוס זה עדין יותר, אפשר גם קרם קוקוס אבל זה יותר כבד). סוגרים את המכסה ונותנים לו להיספג בארז. לא לגעת , לפחות 10 דק', להתאפק. האורז מקבל טעם קוקוסי עדין, יכול להתאים כבסיס למנה מלוחה או- מתוקה! (למי שאוהב אורז עם חלב למשל).

הירקות והטופו- כל פעם יש לי ואריציה אחרת על זה, בגדול- בצל, טופו וירקות (גזר, קישוא, פטריות, נבטים למי שאוהב, אפונה קפואה, ברוקולי, שעועית ירוקה, התאילנדים שמים לפעמים גם קוביות תפו"א. איזה שילוב שאוהבים ו/או שיש זמין במקרר.) מטגנים בצל להזהבה, מוסיפים את הירקות לפי דרגת הקשיות (גזר ראשון, פטריות ונבטים בסוף). התיבול- סויה, חמאת בוטנים, פלפל. אפשר להוסיף גם גי'נג'ר מגורר (טרי או אבקה), שמן שומשום אם יש ואוהבים, שום, דבש/סילאן, קצת מהפחית של חלב הקוקוס (כדי שיצא רוטב סמיך),  והשוס- קליפת לימון מגוררת, וסקוויז של מיץ לימון!  נותן רעננות וטעמים מגניבים למנה, זה טיפ של התאילנדים, הם מגישים את הפאד-תאי ומנות האורז המוקפץ שלהם עם לימון, וזה משדרג את האורז בטירוף! אמרו כבר פעם אבל לא לקחתי מספיק ברצינות כנראה- לימון מוסיף המון…

יאללה בתאבון!

טוב, וקצת תמונות לאווירה:

מודעות פרסומת

להשאיר תגובה

הזינו את פרטיכם בטופס, או לחצו על אחד מהאייקונים כדי להשתמש בחשבון קיים:

הלוגו של WordPress.com

אתה מגיב באמצעות חשבון WordPress.com שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת Twitter

אתה מגיב באמצעות חשבון Twitter שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת Facebook

אתה מגיב באמצעות חשבון Facebook שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת גוגל פלוס

אתה מגיב באמצעות חשבון Google+ שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

מתחבר ל-%s