אחת מהעוגות האהובות עלי, כזו שתמיד יוצאת מוצלחת. בחושה רכה ועסיסית מבפנים- את הלחות היא מקבלת מהיוגורט, מלמעלה נוצר לה קראסט טעי-ם. הקוקוס נותן לה מרקם כיפי, ואפשר לשלב איזה טעמים שרוצים.
עוגת קוקוס ויוגורט/חנה שאולוב:
חומרים:
150 גר' חמאה רכה
1 וחצי כוסות סוכר (אפשר להפחית, לכוס, כוס ורבע)
4 ביצים
3 גביעי יוגורט (1 טבעי ו-2 בטעמים)
100 גר' קוקוס
1 ורבע כוסות קמח תופח.
הכנה:
במיקסר לערבל יחד חמאה וסוכר (3-4 דק' לקבלת תערובת מעט תפוחה ובהירה),
להוסיף ביצים (אחת-אחת) ולערבל במהירות נמוכה.
להוסיף יוגורטים, קוקוס וקמח, לבחוש מעט ולאט.
לשפוך את הבלילה ל-2 תבניות אינגליש קייק משומנות, לאפות 35-45 דק' בחום בינוני (180 מעלות).
*אני אוהבת להשתמש ביוגורט אחד בטעם וניל (במקום בטעם טבעי), או ביוגורט מעודן , ויוגורט פטל/פירות יער (2 הגביעים שבטעמים). אפשר כמובן לשלב איזה טעמים שאוהבים.
מומלץ מאוד להוסיף גם פרי לבלילה- אפשר פטל קפוא, קוביות אגס או תפוח. גם שוקולד-צ'יפס ישתלב מצוין. אפשר לשלב חתיכות אננס לעוגה בטעם פינה-קולדה.