בראוניז עם טופינג

בראוניז. תמיד טוב. רצוי כאלה רכים ופאדג'יים, עם טעם מודגש של שוקולד.

נטע ביקשה וקיבלה אותם עם טופינג, שמוסיף עניין ועושה שמח בעיניים ובלשון.

אני אוהבת את המראה המפתה והאלגנטי של אלה עם התות או הפטל,

IMG_2872 IMG_2885

ילדים נופלים שדודים לרגלי אלה עם המרשמלו ספירלה, שנראים כאילו יצאו מהאגדות…

המתכון הינו עם כמות מועטה של קמח, לכן אפשר בקלות להפוך אותו לגירסה ללא גלוטן (וכשרה לפסח), מוצלחת מאוד כשלעצמה.

לבראוניז:

חומרים:

4 ביצים (L)

כוס ורבע סוכר

200 גר' חמאה

200 גר' שוקולד מריר (רצוי 60% קקאו ומאיכות טובה)

1/3 כוס אבקת קקאו (קקאו, לא שוקולית)

2/3 כוס קמח

2/3 כוס שקדים טחונים

כפית תמצית וניל

2 כפות ליקר (אייריש קרים, פרנג'ליקו או ליקר אחר שאוהבים)

קורט מלח

חלבה חתוכה לקוביות (או גושים מפוררים), בערך 200 גר'

הכנה:

א.      מחממים תנור ל-170 מעלות.

ב.      ממיסים שוקולד מריר וחמאה (אפשר במיקרוגל, בפולסים של 20-30 שניות ולערבב היטב. רצוי להמיס את השוקולד כדקה לפני שמוסיפים את החמאה כי היא נמסה מהר יותר). מניחים בצד            להצטנן מעט.

ג.      בקערת מיקסר חשמלי מקציפים היטב ביצים וסוכר, לתערובת תפוחה ובהירה (כ-5 דקות על מהירות בינונית-גבוהה).

ד.     מוסיפים את השוקולד הפושר בהדרגה לתערובת הביצים והסוכר, תוך הקצפה. מוסיפים תמצית וניל, ואת הליקר, וממשיכים להקציף 3-4 דקות נוספות.

ה.      מנפים את החומרים היבשים אל תוך קערת המיקסר: שקדים טחונים קמח, אבקת קקאו וקורט מלח . מערבבים (אפשר באמצעות המיקסר, בפעולה קצרה) עד לאיחוד, להיעזר במרית סיליקון                להשלמת הערבוב. מוסיפים את קוביות החלבה ומערבבים מעט, שיטמעו בבלילה.

ו.        שופכים את הבלילה לתבנית מלבנית (23X33 או מידות דומות) משומנת, אופים בין 20-30 דק', תלוי בעוצמת התנור ובמידת העשייה הרצויה של הבראוניז ( 20-25 דק' יספיקו לבראוניז           פאדג'יים ונימוחים, אפיה של 30 דק'  תתן קריספיות). רצוי לבדוק באמצעות קיסם, שיצא עם הרבה פירורים לחים.

  אם מתלבטים עדיף לאפות פחות זמן- זה מתייצב אחרי האפייה ובמקרר.

לאחר צינון פורסים את הבראוניז (לי כמעט אף פעם אין סבלנות לחכות שיצטננו אבל כשהם חמים הם נוטים להתפרק, ראו הוזהרתם. מצד שני זה משאיר יותר"קצוות" לנשנש..)

לטופינג:

מכינים קרם שוקולד סמיך: ממיסים 120 גר' שוקולד מריר עם חצי מיכל שמנת מתוקה, במיקרוגל (כדקה). מערבבים היטב לאיחוד, לקבלת קרם.

מניחים כפית-כפית וחצי מהקרם על כל בראוני,

ומעטרים בתוספות: תותים טריים, פטל טרי, פיסטוקים קצוצים או מקורמלים, מרשמלו, פירורי חלבה ועוד (שתפו אם עלו לכם רעיונות מוצלחים!). עוד רעיונות לקישוט אפשר למצוא כאן.

גיוון :

ציפוי שוקולד חמאת בוטנים: להוסיף לקרם 2 כפות חמאת בוטנים (בערך, כדאי לטעום ולמצוא את האיזון שאתם אוהבים), וקורט מלח (כן כן!).  לערבב לגמרי או מעט (לקבלת אפקט "שיש" של השוקולד וחמאת הבוטנים). אפשר לקשט בבוטנים קצוצים.

 

הערות וגיוונים:

* עם הטופינג, הבראוניז יוצאים די מתוקים. רצוי להשתמש בשוקולד של 60% שמאזן את המתיקות, גם במתכון וגם בציפוי. אם משתמשים בשוקולד מריר רגיל, אפשר להפחית את כמות הסוכר לכוס אחת.

*אפשר לוותר על החלבה בתוך הבראוניז, עדיין יוצא מעולה (אם כי לדעתי היא מוסיפה מאוד).

*גרסת כשרה לפסח/ללא גלוטן: להחליף את הקמח בשקדים טחונים (סה"כ 100 גר' שקדים)  ו-3/4 כוס קוקוס , קלוי במחבת עד הזהבה. (יוצא מעולה. אם לא אוהבים קוקוס אפשר לשים רק את השקדים הטחונים).

*אפשר לאפות את הבלילה בכלים אישיים, ואז מתקבלות עוגות שוקולד חמות (אלא שבפנים יש שוקולד נוזלי) מוצלחות מאוד. זמן האפייה מתקצר מעט (סביב 9-15 דק', תלוי בתנור, אפשר לבדוק עם קיסם. הצדדים צריכים להיות אפויים והמרכז נוזלי).

*מה שנותן לבראוניז את הגובה זה ההקצפה של הביצים , לכן חשוב להקציף היטב ולאורך זמן. הבלילה ממש נראית ומרגישה כמו מוס.

*שימו לב: בגלל ההקצפה של הביצים נוצר לבראוניז באפייה קרום מבריק, שבתוך התנור עלול להיראות כאילו הם  לא נאפו מספיק, ובינתיים להיאפות יתר על המידה. לכן לא לסמוך רק על איך שזה נראה דרך התנור… לפתוח אותו וגם להיעזר בקיסם עץ.

*אם רוצים לשחרר את הבראוניז מהתבנית בקלות (ולהבטיח שלא יהיו תקלות, למשל אם רוצים להגיש אותם ולא רק לזלול ישר מהתבנית…), קבלו טיפ מעולה (הישר ממרת'ה סטוארט):

משמנים מעט את התבנית בחמאה, ומרפדים אותה בנייר אפייה – שהותאם לגודלה. נייר האפייה ייצמד לתבנית המשומנת. על נייר האפייה מומלץ למרוח עוד טיפונת חמאה/שמן.

הנה מרת'ה בסרטון הדגמה מצוין.

בתאבון .

 

מודעות פרסומת

כתיבת תגובה

הזינו את פרטיכם בטופס, או לחצו על אחד מהאייקונים כדי להשתמש בחשבון קיים:

הלוגו של WordPress.com

אתה מגיב באמצעות חשבון WordPress.com שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת Twitter

אתה מגיב באמצעות חשבון Twitter שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת Facebook

אתה מגיב באמצעות חשבון Facebook שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת גוגל פלוס

אתה מגיב באמצעות חשבון Google+ שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

מתחבר ל-%s