בורקס ביתי



20141104_134455

בורקס פשוט מבצק שמכינים לבד, מתאים לארוחת ערב כיפית לערבים הקרירים של עכשיו, או לבראנץ' של שבת.

הבצק מבוסס על מתכון של נירה שויאר (מהספר מאפים לכל עת), עם שינויים שלי, זה בצק נוח במיוחד לעבודה וטעים.

המלית משתנה לפי החשק ולפי מה שיש בבית – חופן מזה, חופן מזה… והכי כיף לגוון: לחלק מהבורקסים להוסיף תבלין אחד, לחלק להוסיף תבלין אחר, ואז כל בורקס שלוקחים הוא הפתעה 🙂

זה מתכון קל שאין הרבה אפשרויות לפשל איתו – שמתם קצת יותר שמן, קצת פחות שמן, הבצק קצת נקרע, אפיתם קצת יותר מידי, אפיתם קצת פחות מידי – יוצא טעים בכל הגרסאות.

20141104_133847

 

בורקס ביתי

כ-20 בורקסים די גדולים

חומרים:

4 כוסות קמח

1/2 כוס שמן + 2 כפות

100 גרם חמאה, חתוכה לקוביות קטנות

גביע לבן/גיל (אפשר גם שמנת חמוצה, או גבינה לבנה)

3/4 כפית מלח

הכנה:

להכניס את כל החומרים לקערה, ללוש ביד לאט עד שהחומרים מתאחדים לבצק. (צריך טיפה סבלנות, בהתחלה זה נראה שזה לא כלכך מצליח אבל אחרי 3-4 דקות החמאה מתחממת קצת מחום הידיים והבצק מתאחד. זה בסדר שנשארים גושוני חמאה קטנים בתוך הבצק. אם דביק הוסיפו מעט קמח, אם יבש הוסיפו מעט שמן או לבן). אפשר כמובן גם להשתמש בזרוע הלישה במיקסר (אם בא לכם ללכלך עוד כלים).

את הבצק מחלקים ל-3 חתיכות ומרדדים כל אחת למלבן (בערך, בערך, זה אף פעם לא נראה באמת כמו מלבן) ארוך (נוח לעבוד על נייר אפייה – לא נדבק ולא מלכלך). עכשיו עובדים בשיטת הרביולי: שמים מלית על החצי התחתון, במרווחים, ואז מקפלים מעל את החצי העליון ומהדקים. נוח לחתוך פסים בגלגלת פיצה לפני שממלאים, שיגדירו את השוליים (אל תשימו מילוי ממש בשוליים זה לא יסגר טוב).

תהדקו היטב, ותלחצו טיפה על המלית שתתרווח בנוחות בתוך הכיס שנוצר לה. אם הבצק נקרע קצת- לא נורא, תעשו "טלאי" מחתיכת בצק נוספת, באפייה לא יראו את זה. אם הצדדים נפתחים- גם לא נורא, תהדקו עם חתיכת בצק נוספת או שתקפלו קצת את הפינות ככה שיעזרו לסגור (ואז יהיה בורקס גלגל). הכל מקרה מריחת הביצה בסוף על הקצוות תעזור למנוע מהן להיפתח. וגם אם נפתח באפייה והמילוי גלש, לא נורא, זה ממש טעים.

20141104_130853

אז במה ממלאים?

*טבעות זיתים (בערך חצי קופסא)

*בצל מטוגן

*גבינה צהובה

*גבינה מלוחה/צפתית מפוררת

*עגבניות מיובשות

*פטריות מטוגנות (אם בא לכם להשקיע)

*תבלינים- זעתר, אבקת שום

וכמובן שילובים של אלה: זיתים וגבינה צהובה, גבינות ועגבניות מיובשות, גבינה צהובה וזעתר, פטריות וגבינות, זיתים ועגבניות מיובשות…. או כל מלית אחרת שאתם אוהבים. ושוב, הכי כיף- בכל "נגלה" של בורקסים לשים מלית קצת שונה, להוסיף או להוריד מרכיב- ככה גם תגלו מה הכי אוהבים אצלכם.

עכשיו מעבירים בעדינות את הבורקסים לתבנית, מורחים אותם בביצה טרופה (גם על הקצוות, ככה הם לא יפתחו באפייה) ומפזרים שומשום מעל. (אפשר גם לוותר על הביצה הטרופה אם ממהרים).

אופים ב-180 מעלות, 15-20 דקות. שימו לב: הבצק הזה לא משחים מאוד באפייה. אז אל תחכו שישחים כדי לדעת שהבורקסים מוכנים (ואם וויתרתם על הביצה אז זה בכלל לא משחים). הבורקס המוכן הוא בהיר, והבצק רך ו"בצקי". כשהוא שחום יותר הוא פריך יותר – גם מעולה, אבל שחום ממש ממש זה כבר יהיה יבש (אבל עדיין יעבוד, עם מטבל גבינה או רסק עגבניות בצד).

בתאבון!

 

20141104_134241

 

20141104_134401

מודעות פרסומת

2 מחשבות על “בורקס ביתי

להשאיר תגובה

הזינו את פרטיכם בטופס, או לחצו על אחד מהאייקונים כדי להשתמש בחשבון קיים:

הלוגו של WordPress.com

אתה מגיב באמצעות חשבון WordPress.com שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת Twitter

אתה מגיב באמצעות חשבון Twitter שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת Facebook

אתה מגיב באמצעות חשבון Facebook שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת גוגל פלוס

אתה מגיב באמצעות חשבון Google+ שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

מתחבר ל-%s