עוגת גבינה ועוגיות שוקולד

לא מזמן חגגנו לרון יומולדת. היומולדת הקודם צוין בצניעות בין חיתולים הנקות והסתגלות לבייבי החדש, בינתיים הקטנצ'יק כבר גדל ושמח לקחת חלק בהכנות ליום ההולדת הנוכחי. קטפנו פרחים, אספנו אצטרובלים, ציירנו ציורים, וכמובן- הכנו עוגות.

העוגות שרון הכי אוהב זה עוגות גבינה ועוגות שוקולד, ואם אפשר את שניהם בעוגה אחת – עוד יותר טוב. אני האמת לא מתה על השילוב של גבינה ושוקולד, והתלבטתי מאוד אם לפרסם מתכון לעוגה שאני לא כזה אוהבת לאכול… אבל התגובות המאוד-מאוד נלהבות שהעוגה מקבלת ,וגם המלית הממש קלה ותמיד מצליחה שלה, שכנעו אותי לפרסם את הפוסט.

המתכון מבוסס על מתכון מעולה במיוחד של אחותי המוכשרת (שהתפרסם ב"על השולחן" במסגרת תחרות עוגות שוקולד), והמלית גאונית במיוחד: מלית קלה ונוחה שאופים כמו עוגה רגילה, על 180 מעלות ובלי כל ה"שטיקים" של עוגת גבינה.

את בצק העוגיות המגניב החלפתי באופציה זריזה יותר (נו, בכל זאת אני אמא עסוקה בימים אלה), ובהשראה מקרין גורן הוספתי עוגיות אוריאו לתחתית ולמלית.

עוגת בייב מקוצרת

עוגת גבינה ועוגיות שוקולד

תבנית 26 או תבנית מלבנית בגודל דומה

לבסיס:

בערך 150 גר' ביסקוויטים (פתיבר) בטעם שוקולד+ כ-50 גרם עוגיות אוריאו (אם התבנית שלכם לא בדיוק בגודל המדוייק אתם יכולים להוסיף או להוריד טיפה)
75 גרם חמאה מומסת
טוחנים את הפתיבר והאוריאו (עם המילוי) לפירורים. מערבבים עם חמאה מומסת ומשטחים בעזרת כף בתחתית תבנית אפיה.

למלית :
1/2 מיכל (כ-1/2 כוס) שמנת מתוקה
100 גרם שוקולד לבן קצוץ
500 גרם גבינה לבנה 5%
1 פחית חלב מרוכז
1 כף קורנפלור
3 ביצים
1 כפית תמצית וניל
כ-150 גרם עוגיות אוריאו שבורות גס
מחממים במיקרוגל שמנת ושוקולד לבן, מערבבים עד להמסה מלאה (3-4 דקות במיקרוגל בערך, תעשו בפולסים קצרים של דקה וחצי ואח"כ פחות מדקה, שלא ירתח ושהשוקולד לא ישרף). מצננים לטמפרטורת החדר.
מערבלים את שאר חומרי המלית (חוץ מהאוריאו) בעזרת מטרפה, מוסיפים את תערובת השוקולד הלבן ומערבלים לתערובת אחידה. מוסיפים עוגיות אוריאו שבורות גס ומערבבים. שופכים את הבלילה על בסיס פירורי העוגיות.

אופים כ-40 דקות (בחום של 180 מעלות), עד שמתייצב. מצננים היטב ומעבירים למקרר.

לגנאש השוקולד:

1/2 מיכל (כ-1/2 כוס) שמנת מתוקה (מה שנותר מהכנת המלית)

100 גרם שוקולד מריר
ממיסים במיקרוגל את השוקולד כדקה. מוסיפים את השמנת וממיסים אותם יחד במיקרוגל, עוד כשתי דקות, מערבבים היטב להמסה מלאה (אם צריך מחממים עוד, אך נזהרים שלא ירתח ממש). מצננים ויוצקים על העוגה. שומרים במקרר להתייצבות.

 

20141021_173815

מודעות פרסומת

מחשבה אחת על “עוגת גבינה ועוגיות שוקולד

  1. פינגבק: מאפה פילו וגבינה – לשבועות (ולא רק) | הנאות קטנות

להשאיר תגובה

הזינו את פרטיכם בטופס, או לחצו על אחד מהאייקונים כדי להשתמש בחשבון קיים:

הלוגו של WordPress.com

אתה מגיב באמצעות חשבון WordPress.com שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת Twitter

אתה מגיב באמצעות חשבון Twitter שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת Facebook

אתה מגיב באמצעות חשבון Facebook שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת גוגל פלוס

אתה מגיב באמצעות חשבון Google+ שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

מתחבר ל-%s