לביבות קישואים ולימון


20141221_141011

כן כן, מה ששמעתם, לביבות קישואים ולימון. והן הרבה יותר טעימות ממה שאתם יכולים לדמיין. הן עשירות וכיפיות בזכות הגבינות שבפנים, הקישואים נשארים קצת פריכים, ותוספת הלימון עושה איזה קסם שקשה להסביר – אבל היא הופכת אותן למופלאות ממש! יש להן איזו רעננות כזו בגלל הלימון, למרות שהן מטוגנות. שווה לנסות! ואגב, הן מעולות גם בלי הלימון, ומשתלבות מעולה גם בארוחת ערב של אמצע השבוע סתם כך בלי קשר לחנוכה.

20141221_142352

המתכון מבוסס במקור על מתכון מהספר "טעמים ראשונים" של מיכל וקסמן (כן, ספר המתכונים לקטנטנים… אבל זה מתכון מצוין), עם שינויים ושדרוגים שלי.

חומרים:

 כ-25-30 לביבות קטנות

4 קישואים/זוקיני בינוניים ומוצקים (חשוב שיהיו טריים ומוצקים)

2 תפוחי אדמה בינוניים

2 ביצים

5 כפות קמח תופח

כ-100 גרם גבינה צפתית מפוררת

2-3 כפות פרמז'ן מגורר

2-3 כפות גבינת טל העמק מגוררת

קורט מלח (בעדינות עם המלח כי הצפתית מלוחה גם היא)

גרידה מקליפה של חצי לימון בערך (חשוב להשתמש בלימון טרי שמעלה ריח טוב כשחורצים את הקליפה)

שמן קנולה לטיגון

הכנה:

מגררים את הקישואים ואת תפוחי האדמה על פומפיה גסה, מנקזים מעט את הנוזלים (אני מגררת ישר לתוך מסננת שמונחת מעל קערה ואז עודפי הנוזלים מטפטפים לקערה, אח"כ אני נפטרת מהם וממשיכה את ההכנה בקערה).

מוסיפים את הביצים, הקמח, הגבינות, המלח וגרידת הלימון ומערבבים היטב במזלג.

20141221_121820

מחממים את השמן במחבת (אני משתמשת במחבת טפלון ושמה יחסית מעט שמן, אבל דואגת שכל הזמן יהיה שמן במחבת, כך הלביבות לא נשרפות). בעזרת כף יוצקים מהתערובת למחבת לביבות קטנות, ומשטחים מעט עם הכף כל לביבה. מטגנים על להבה נמוכה במשך כמה דקות מכל צד, כך הלביבות לא ישרפו והקישואים ותפוחי האדמה יספיקו להתרכך.

20141221_135924

20141221_135957

מגישים חם. אם הכנתם את הלביבות מראש מומלץ לחמם אותן במחבת בה טוגנו (עם טיפת השמן שנשארה) לכמה דקות לפני ההגשה.

בתאבון

וחג שמח 🙂

 

20141221_141036

מודעות פרסומת

להשאיר תגובה

הזינו את פרטיכם בטופס, או לחצו על אחד מהאייקונים כדי להשתמש בחשבון קיים:

הלוגו של WordPress.com

אתה מגיב באמצעות חשבון WordPress.com שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת Twitter

אתה מגיב באמצעות חשבון Twitter שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת Facebook

אתה מגיב באמצעות חשבון Facebook שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת גוגל פלוס

אתה מגיב באמצעות חשבון Google+ שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

מתחבר ל-%s