עוגת יומולדת- עוגת טרקטורונים (והמון סוכריות)

איזה כיף שיש גם יומולדת בבית וגם יומולדת בגן- ואפשר להכין שתי עוגות!

אז על עוגת התות בטח קראתם בפוסט הקודם, עכשיו קבלו את עוגת הטרקטורונים (או קרקטורון, כמו שרז קורא לזה..)!

די מדהים כמה שהקטנצ'יק הזה יודע בדיוק מה הוא רוצה. הסתכלנו יחד על תמונות של עוגות, כדי שיוכל לבחור איזו עוגה הוא רוצה. הוא הסתכל ובהחלטיות רבה אמר "זה לא" , "זה לא", ו"את זה אני רוצה!" כשהגענו לעוגה עם הטרקטורונים. והוא רצה גם סוכריות צבעוניות, וגם עוגה בצורת המספר 2. אז איחדנו הכל לעוגה אחת, וזה מה שיצא:

?????????????

 

בתור המהנדס רון היה ממונה על בניית הרמפות, וככה יצא שהרכבנו את העוגה ביחד, בבוקר לפני שיצאנו לחגיגה. יש משהו כלכך כיפי בלהכין לילד שלך משהו שהוא כלכך רוצה, לנסות להצליח לקלוע לטעמו ולשמח אותו. וביחד זה עוד יותר כיף, לתכנן, לנסות, לשפר, לצלם, להתרגש, לשמור על העוגה כל הנסיעה שלא תתקווצ'ץ' בדרך…  העוגה התקבלה בהתלהבות רבה , ורז היה ממש מאושר 🙂

ההשראה לעוגה לקוחה מהעוגה הזו:

 

עוגת טרקטורונים ליום הולדת

*את קרם הגנאש מתחילים להכין ערב קודם. את העוגה אפשר לאפות ערב קודם אם רוצים.

לקרם הגנאש שוקולד חלב:

חומרים:

300 גר' שוקולד חלב

1/2 2 מיכלים שמנת מתוקה

הכנה:

ממיסים 300 גר' שוקולד חלב עם מיכל וחצי (375 מ"ל) שמנת מתוקה (במיקרוגל). מערבבים היטב להמסה מלאה. מניחים ללילה במקרר.

למחרת מוסיפים לשוקולד מיכל (250 מ"ל) שמנת מתוקה ומקציפים (במיקסר). אנחנו רוצים קרם יציב, אבל שימו לב- שלא להקציף יותר מידי, כי אז הקרם מתפרק ונהיה גרגירי. אז מקציפים, עוצרים אחרי 2 דקות, בודקים אם זה נראה יציב או שצריך להמשיך להקציף, מקציפים עוד קצת, שוב עוצרים וכו'.

לעוגה:

כמות כפולה של עוגת השוקולית המנצחת של קרין גורן (יש מתכון גם כאן בבלוג, אל תשכחו להכפיל כמויות)

אופים את העוגה בתבנית מלבנית גדולה (למשל כמו תבנית האלומיניום הענקית שיש בסופר).

הרכבת העוגה:

פטנט ממש נוח שמצאתי באינטרנט ומאפשר להכין עוגות בכלמיני צורות: משרטטים על נייר/בריסטול את הספרה הרצויה (אני שירטטתי ביד חופשית, אם אתם לא הכי טובים בזה אפשר לחפש שבלונה של מספר באינטרנט ולהדפיס). שירטתי כך שהספרה תהיה רחבה ככל האפשר ותתפוס את מירב הגודל של העוגה – כי רציתי עוגה גדולה (אל תציירו ספרה דקיקה). גוזרים.

מניחים את הספרה מנייר על העוגה שהצטננה בינתיים (העוגה מעט שמנונית אז הנייר נצמד אליה וזה ממש נוח) וחותכים מסביב עם סכין חד, בהתאם לשבלונה. מסירים בעדינות את עודפי העוגה, ו-הופה! יש לכם עוגה בצורת הספרה שרציתם! (2 במקרה שלנו). את השבלונה מסירים וזורקים לפח. (את עודפי העוגה שומרים לבניית הרמפות!)

מעבירים בעדינות את העוגה למגש שעליו היא תוגש.

בונים את הרמפות: מעודפי העוגה שנשארו בונים את הרמפות, עם שיפוע מתון (שיראה כחלק מהמסלול ולא איזו גבעה משונה שתקועה שם..). אם רוצים גם רמפה בצבע של העוגה (לא מצופה בקרם) אז בונים אותה בשלב הבא, אחרי ציפוי העוגה. (בתמונות יש שתיים- אחרי שצילמנו החלטנו שאחת מהן תהיה לא מצופה אז הורדנו אותה ובנינו שוב אחרי ציפוי העוגה).

20150703_085756

20150703_090423

1

מצפים: בעזרת כף, ובעדינות- כדי שהעוגה לא תתפורר, מניחים את הקרם על העוגה ומשטחים. אפשר להיעזר במרית. מצפים מכל הכיוונים.

*אם נשאר קרם- מקפיאים בתבניות ארטיק ומקבלים גלידת שוקולד מושלמת!

?????????????

אם רוצים רמפה לא מצופה בקרם (שנראית כמו פירורי אדמה) בונים אותה עכשיו מעל הקרם (ככה היא גם תידבק היטב לעוגה וגם לא יהיה מישהו שיקבל עוגה בלי קרם..)

?

מפזרים סוכריות צבעוניות בנדיבות בשוליים, כמו סימון של כביש.

?

מניחים את טרקטורוני הצעצוע על העוגה.

20150703_095115

אפשר להוסיף דגלונים בשביל האווירה והסטייל (שיפודי עץ גזורים באורכים שונים ועליהם מדבקה/וואשי טייפ/בריסטול צבעוני).

טדדאאם! העוגה מוכנה!

20150703_095944

20150703_100008

?

יומולדת שמח 🙂

 

מודעות פרסומת

להשאיר תגובה

הזינו את פרטיכם בטופס, או לחצו על אחד מהאייקונים כדי להשתמש בחשבון קיים:

הלוגו של WordPress.com

אתה מגיב באמצעות חשבון WordPress.com שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת Twitter

אתה מגיב באמצעות חשבון Twitter שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת Facebook

אתה מגיב באמצעות חשבון Facebook שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת גוגל פלוס

אתה מגיב באמצעות חשבון Google+ שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

מתחבר ל-%s