פונדנט (עוגת שוקולד חמה) נוטלה ופרלינה

איזה יום חג היום! יום הנוטלה הבינלאומי! כבר שנים אני חולמת שגם הבלוג שלי יחגוג חגים שווים שכאלה, אבל בין כל העיסוקים תמיד מתפספס לי התאריך ואז צריך לחכות (עוד) שנה… אבל כשמשתתפים באתגרים כמו "כחומר ביד הבלוגר" אז יש מי שמאפס על תאריכים חשובים 🙂 אז יי- השנה גם לי יש מתכון לכבוד חג הנוטלה הבינלאומי 🙂

?????????????

והאמת- המתכון הזה הוא שוס רציני. לא מסובך, אבל מושחת ומפנק בטירוף, ומתאים בול לימים הקפואים האלה שתקפו אותנו (ואתם יכולים להאמין לי, אכלתי את זה כל ערב השבוע מכל הניסויים שעשיתי..)

לפני כמה שנים היה פוסט בבצק אלים על פונדנט מריבת חלב במקום שוקולד. זו היתה התגלמות הגאונות בעיני, איך לא חשבתי על להכין פונדנט ממשהו שהוא לא שוקולד?? מאז אותו פוסט אני כל הזמן חושבת על מה עוד ניתן לבסס אותו (ממרח לוטוס? מחית פיסטוק? ..?) ואז, הגיע אתגר החודש, ויום הנוטלה ו-בינגו! פתאום היה לי הכי ברור בעולם שהכי הגיוני וגאוני יהיה לעשות את זה מנוטלה. אז מילאתי את המזווה בצנצנות נוטלה, ביצים וחמאה, הרצתי ניסיונות ויש מתכון מנצח.

בגלל שלטעם של הנוטלה יש קצת נטייה להיחלש באפייה (הופך למתוק אבל טעם פחות מובהק ואגוזי – לעומת שוקולד מריר שיש לו טעם ברור)- שמתי המון ממנה, וחיזקתי קצת במחית פרלינה, לחיזוק הטעם האגוזי. המרקם יוצא קצת פאדג'י כזה (מזכיר קצת בראוניז מהסוג המשובח) אבל עם הליבה הנוזלית והכל. והטעם – זה כמו לצלול לבריכת נוטלה חמימה (או צנצנת, לצורך העניין), אבל עם מרקם כזה שאפשר ללעוס, ולצאת כולך מרוח ועם חיוך מאוזן לאוזן, כמו ילד. זה איכשהו יוצא הרבה יותר טוב בעיני מעוגת השוקולד החמה המקורית. יאם.

פונדנט (עוגת שוקולד חמה) נוטלה ופרלינה

4 כלים אישיים

חומרים:

2 ביצים

2 חלמונים

קצת פחות מרבע כוס סוכר

120 גר' חמאה

כ-220 גרם נוטלה (או 5-6 כפות ממש גדושות)

3-4 כפיות הריוניות של מחית פרלינה

קורט מלח (לאיזון המתיקות, חובה)

2 כפיות גדושות קמח

*אבקת נוגט, לפידור (על תקן אבקת סוכר מגניבה)

הכנה:

  1. מחממים תנור ל210 מעלות (כן!)
  2. ממיסים במיקרוגל את החמאה, הנוטלה והפרלינה: אם החמאה ישר מהמקרר תמיסו אותה לבד לאיזה 40 שניות, ואז תוסיפו לקערה את הנוטלה לעוד חצי דקה, ואת הפרלינה לעוד חצי דקה, עד שהכל יתערבב היטב למחית אחידה (מה שבטוח, לא לחמם יותר מידי, רק לצורך איחוד).
  3. בקערת מיקסר מקציפים את הביצים, החלמונים והסוכר, לתערובת תפוחה ובהירה (3 דקות בערך).
  4. מוסיפים לא-ט (בשלבים) את תערובת הנוטלה, תוך כדי הקצפה, עד לאיחוד מלא.
  5. מוסיפים קורט מלח ומערבלים היטב (לפיזור אחיד)
  6. מוסיפים את הקמח ומערבלים רק עד להיטמעות בתערובת.
  7. יוצקים לכלים אישיים, אופים כ-8-12 דקות בערך. שימו לב: זה תלוי בתנור, וצריך להשגיח כדי שלא יאפה יותר מידי. ההבדל בין לא אפוי מספיק לאפוי מידי יכול להיות 45 שניות, אז אם אתם עוד לא מכירים את התנור או לא מנוסים תקריבו עוגה אחת ופשוט תנקבו אותה עם שיפוד ותראו אם זה אפוי מספיק לטעמכם.
  8. מוציאים מהתנור, מפדרים באבקת נוגט ומגישים .

הערות:

*בעניין זמני האפייה: אם אתם אופים בכלים אישיים מקרמיקה, חשוב לזכור שהאפייה ממשיכה עוד איזה שתי דקות אחרי שהוצאתם מהתנור (מהחום של הכלים). אז תמיד מוציאים רגע לפני שנראה מוכן ממש. (במקרה הכי גרוע, מחזירים עוד קצת לתנור אחרי שכירסמנו את כל החלקים האפויים, אבל אם אפינו יותר מידי לא נוכל להפחית אפייה..) בכל מקרה לוקח איזה פעמיים שלוש לקלוט את התזמון ולהכיר את התנור (אם לא התנסיתם בהכנת פונדנטים בעבר). אפשר להכין מנה אחת אקסטרא ולבדוק עליה את זמני האפייה לפני שאופים את הכל. בכל מקרה- גם אם זה נאפה לכם טיפונת יותר מידי (ככה שהליבה לא ממש נשפכת החוצה)- זה עדיין יוצא מעולה! כי בניגוד למתכוני פונדנט רגילים שאם אופים יותר מידי זה הופך לסתם עוגה בחושה – בגלל שיש המו-ן נוטלה ביחס לשאר המרכיבים זה יותר דומה, כאמור, לבראוניז מלעוגה בחושה רגילה. יאם.

*מחית פרלינה משיגים בחנויות המתמחות לאפייה. גם אבקת נוגט. אבקת הנוגט ממש לא הכרחית (זה פשוט מגניב לפדר בה במקום באבקת סוכר), הפרלינה כן מאוד תורמת את חלקה, אבל אם היא בלתי מושגת אז אפשר גם בלי. תוסיפו עוד 2 כפיות גדושות נוטלה במקום.

*אני לא מהאנשים שטורחים לחלץ את העוגות האישיות העדינות האלה מהכלים האישיים בשביל ההגשה. מאמינה בלאפות בכלים די יפים להגשה ואיתם להגיש, מקסימום להניח על צלחת יפה- חוסך סיבוכים והתקפי חרדה למיניהם (חוץ מזה מאיך שהשוליים תמיד נתפסים על הכלי אני קטנת אמונה שזה אי פעם ישתחרר). בכל מקרה אם אתם מאו-ד רוצים לנסות לחלץ, שמנו את הכלים האישיים בהרבה חמאה ואבקו באבקת קקאו, מרת'ה סטוארט טוענת שזה עובד.

*אפשר להכין את הבלילה מראש ולשמור (בכלים האישיים) יומיים-שלושה במקרר, ולאפות ממש לפני ההגשה. כדאי להוציא מהמקרר כמה דקות לפני האפייה, ובכל מקרה יהיה צריך להוסיף 2-3 דקות יותר לזמן האפייה.

שבת נוטלה שמחה לכם!

20160129_225646

רוצים עוד מתכוני נוטלה סופר-שווים? הכנסו לכאן!

 

מודעות פרסומת

כתיבת תגובה

הזינו את פרטיכם בטופס, או לחצו על אחד מהאייקונים כדי להשתמש בחשבון קיים:

הלוגו של WordPress.com

אתה מגיב באמצעות חשבון WordPress.com שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת Twitter

אתה מגיב באמצעות חשבון Twitter שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת Facebook

אתה מגיב באמצעות חשבון Facebook שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת גוגל פלוס

אתה מגיב באמצעות חשבון Google+ שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

מתחבר ל-%s