מאפי בצק עם פטריות, רוקפור ואגוזים

הם יכולים להיחשב כמעין בורקס מעודן ומשודרג, כזה שהופך את ארוחת הערב של אמצע השבוע ל"וואו", או כמאפה מפנק לשבת, ובהחלט יכולים להשתלב בארוחה חגיגית יותר – למשל לגוון את חגיגת שבועות.

כך או כך, הם פשוט להכנה וטעימים (ולמרות הדמיון לבורקס, הוא בליגה של הגדולים).

ניתן להכין כמאפים אישיים או כגלילה  גדולה,

ניתן להשתמש בבצק עלים מוכן (רצוי על בסיס חמאה), או בבצק גבינות שמכינים לבד (כמובן פשוט להכנה, מתכון בהמשך).

המתכון זכה בתחרות מתכונים של מאפיית לחמים 🙂

מאפי בצק עלים עם פטריות, רוקפור ואגוזים

חומרים:

חבילת בצק עלים, מופשרת

30 גר' חמאה + כף שמן זית

בצל בינוני קצוץ

2-3 שיני שום קצוצות/כתושות

סלסלת פטריות שמפניון חתוכות

כחצי כוס אגוזי מלך קצוצים

מלח-פלפל, אגוז מוסקט

50 גר' גבינת רוקפור (אפשר גם יותר אם אוהבים), חתוכה לחתיכות קטנות

50 גר' גבינת טל העמק מגוררת

ביצה טרופה, להברשה

שומשום לפיזור מעל (אם רוצים).

הכנה:

  1. אם קונים בצק עלים קפוא (מומלץ על בסיס חמאה), מפשירים אותו, כשעתיים בערך (לפי ההוראות על האריזה).
  2. מכינים את המלית: במחבת מחממים חמאה ומעט שמן זית, מטגנים את הבצל עד להזהבה. מוסיפים את השום, ולאחר מכן את הפטריות. כאשר הפטריות מתחילות להתרכך,מוסיפים את האגוזים לדקה-שתיים, מתבלים (מלח-פלפל ואגוז מוסקט) ומכבים את האש.
  3. מסננים את הנוזלים מהמלית ומניחים להצטנן מעט. מוסיפים את הרוקפור וטל העמק ומערבבים.
  4. מחממים תנור ל-190 מעלות
  5. מרדדים מעט את בצק העלים, יוצרים את הצורה הרצויה (קורצים עיגולים, או חותכים לריבועים בעזרת גלגלת לחיתוך פיצה, או שמשתמשים בעלה השלם כבסיס למאפה שלם מגולגל).
  6. ממלאים ואופים: מניחים ככפית מהמילוי בכל מאפה קטן (או שמשטחים את כולו אם עושים מאפה גדול מגולגל). מברישים את הקצוות במעט ביצה טרופה וסוגרים את המאפה , מהדקים קלות. מעבירים את המאפים לתבנית מרופדת בנייר אפייה, מברישים בביצה טרופה וזורים שומשום.
  7. אופים, 15-20 דק' למאפים אישיים, 20-25 דק' למאפה גדול. מגישים חם.

*אפשרות נוספת – בצק שמכינים לבד:

בצק מוצלח במיוחד ונוח מאוד לעבודה (גמיש ולא נדבק), מהספר "מלוחים לכל עת" של נירה שויאר.

זמן האפייה של בצק זה מעט קצר יותר, כדאי לבדוק אחרי 12 דק' (למאפים אישיים). אופים בחום בינוני (175 מעלות).

החומרים:

2 כוסות קמח

1/4 כוס שמן

50 גר' חמאה חתוכה לקוביות

1/4 כוס לבן/גבינה לבנה/מים

1/2 כפית מלח.

הכנה:

להכניס את כל החומרים לקערה, ללוש (בידיים, או במערבל), לקבלת בצק חלק ורך. (אם נדבק לידיים להוסיף מעט קמח).

לרדד כדורי בצק לצורה מעוגלת או מלבנית (מכמות בצק זו ניתן להכין כ-17 מאפים אישיים לערך), מומלץ לרדד על גבי נייר אפייה – נוח ולא מלכלך. להניח מלית על מחצית מהבצק, לקפל מעליה את החצי השני ולהדק לסגירה (אפשר להיעזר במזלג להידוק וכך גם ליצור דוגמא בשוליים). למרוח בביצה טרופה ולאפות.

בתאבון!

מחשבה אחת על “מאפי בצק עם פטריות, רוקפור ואגוזים

  1. פינגבק: מאפה פילו וגבינה – לשבועות (ולא רק) | הנאות קטנות

כתיבת תגובה